Project Description

Lang herstel

Burnout herstel traject.

Het doel van dit traject, het burnout herstel programma, is bij te leren komen, energie op te doen en veranderingen te bewerkstelligen in omgang met burnout, je leven en in de omgang met je werk.

Tussen de sessies door worden ‘huiswerkopdrachten’ gemaakt en worden wekelijkse activiteitenplanningen opgesteld. Zodat je actief en dagelijks kan bijsturen. Waardoor je zelfsturing, autonomie en eigenwaarde een positieve boost krijgen.

We werken op meerdere fronten tegelijk.

Klachtenreductie d.m.v. stressmanagement en relaxatietraining, psycho educatie, gedragsmatige interventies, cognitieve veranderingen, neurohormonaal herstelgedrag stimuleren, zelfcontroleprocedures t.a.v. spanningsopbouw, persoonlijk leiderschap, aanleren adequate coping strategieën, terugvalpreventie en mits van toepassing loopbaan heroriëntatie of re-integratie.

Zelfinzicht en bewustwording z.g. attitudeverandering staan voorop bij de begeleiding. Nadruk ligt op het stimuleren van persoonlijk leiderschap c.q. zelfsturing, het vermijden van en in kaart brengen van energievreters en het focussen op energie gevende en vitaliserende bezigheden en werksetting.

Hierdoor kan je stress in de toekomst  beter leren hanteren c.q. reduceren en kan je een nieuwe basis leggen voor een nieuw gezond loopbaan perspectief.

Doel is de mentale belastbaarheid en stabiliteit te verhogen. En tot nieuwe gezonde keuzes te komen.

Het traject kent 3 fases;

Fase 1

  • Leren bijkomen. In deze fase leer je je systeem tot rust te brengen. Het uit de hoge versnelling te krijgen en je stress hormonen tot rust te brengen. Je maakt een analyse van je stressklachten en stressbronnen. En krijgt inzicht in wat je helpt deze te verminderen. Je focust je in deze fase op het herstellen van je vitale energie met neurofysiologische praktische tools en body en mind technieken.

Fase 2

  • Inzicht verwerven. In deze fase ga je onderzoeken en ontdekken waar herstel voor jou aan moet voldoen. Leren wat herstelgedrag is en hoe je kunt omgaan met gezonde zelfzorg, assertiviteit, stress en emoties. Ook ga je je persoonlijk leiderschap leren ontdekken, versterken en empoweren.

Fase 3

  • Veranderingen voor de toekomst. Burnout wordt ook wel eens een waarden conflict genoemd. Wat voor jou belangrijk is in leven en werk kwam wellicht je al een tijdje niet meer tegen. In deze fase ga je je levensmissie helder krijgen Wat is belangrijk voor jou? Ook krijg je focus krijgen op je talenten en drijfveren zodat je middels je eigen Mission statement achter jezelf kan gaan staan. En dat geeft vertrouwen en kracht!

 

Een lang traject is verregaand maatwerk en wordt altijd vormgegeven naar aanleiding van jouw persoonlijke stress analyse, wensen en behoeften.

De modules Koersonderzoek en Outplacement kun je naar wens en behoefte hieraan koppelen.

3 herstel fases

  • Fase 1: Leren bijkomen. Analyse stressklachten en bronnen. Herstellen fysiologie, energie en fysieke conditie.
  • Fase 2: Inzicht verwerven. Omgaan met stress en emoties. Persoonlijk leiderschap en zelfmanagement. Versteken competenties.
  • Fase 3: Veranderen voor de toekomst; levensmissie, talenten, drijfveren. Match met omgeving en werk.

Meer informatie?

Wil je middels vragenlijsten meer zicht op je stress symptomen? Gewoon eens vrijblijvend komen praten? Maak dan een afspraak voor een persoonlijke intake.

Via het contactformulier kun je je vraag stellen of mail

Project Details