Project Description

DISC & Drijfveren sessie

DISC & Drijfveren sessie

Met DISC leer je je gedragsstijl kennen. Hoe handig is dat als het even niet zo lekker loopt op je werk.  In 1 inzichtgevende sessie je eigen gedrag en dat van je collegae h(er)kennen? En hoe hiermee om te gaan?

Het DISC gedragsmodel is simpel, praktisch, en eenvoudig te gebruiken, gemakkelijk te onthouden en zeer nauwkeurig. Omdat het zich richt op patronen van waarneembaar extern gedrag dat mensen tonen, kun je het model gemakkelijk toepassen. Op de werkvloer, in relaties, met je medewerkers of je leidinggevende.

De verschillen die we aan de buitenkant waarnemen geven ons belangrijke aanwijzingen over wat er zich in iemands hoofd afspeelt. Je zult de verschillen tussen mensen h(er)kennen en die verschillen gebruiken om elke situatie vanuit ander perspectief te zien en voor je te laten werken.

 

DISC gedragsanalyse

Het gepersonaliseerde en uitgebreide DISC en/of Drijfveren rapport en de inzichtgevende sessie helpen je om jezelf te leren kennen en je gedrag te verbeteren, zodat je je professioneler en productiever kunt opstellen.

Je leert hoe je je sterke kanten kunt ontwikkelen en beter benutten, je leert omgaan met beperkingen en je valkuilen herkennen. Het rapport geeft geen oordelen. Het geeft juist inzicht in de factoren die je gedrag beïnvloeden.

Ieder heeft zijn eigen gewoontes, zijn eigen natuurlijke gedrag en eigen kijk op de wereld. Die terugkerende eigenschappen zijn onder te verdelen in vrij voorspelbare patronen die we gedragsstijlen noemen.

Onze gedragsstijl is bijvoorbeeld te herkennen aan de manier waarop we iemand de hand schudden, hoe we reageren op stress, hoe ons kantoor eruit ziet, hoe we beslissingen nemen, of we duidelijk of praatgraag zijn aan de telefoon en aan vele andere manieren.

Het is DE manier om de leiding te nemen over je eigen aanpassingsvermogen, om je zaken in wederzijdse voordelen te veranderen in plaats van in een wedstrijd. Je houdt letterlijk de sleutel in je handen. Het is leuk, het is uiteindelijk makkelijk te gebruiken en nuttig voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat hen en anderen drijft.

Ook zul je, wellicht voor het eerst, je eigen gedragsstijl begrijpen en waarom je je gedraagt zoals je je gedraagt. Je leert hoe je je eigen scherpe randjes kunt bijslijpen en je kunt sterke punten ontwikkelen waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had.

 

Drijfveren analyse

Drijfveren geven inzicht in waar je energie van krijgt, blij van wordt en helemaal voor gaat.

Drijfveren beïnvloeden je gedrag en acties en zijn niet direct waarneembaar en worden beschouwd als enigszins ‘verborgen” motivatie.

Drijfveren helpen je om erachter te komen ‘waarom’ je bepaalde dingen doet. Inzicht en bewustwording van je drijfveren helpt om erachter te komen waarom je bepaald gedrag laat zien.

Om goed te kunnen functioneren is het van belang dat je drijfveren matchen met je dagelijks ritme, bijvoorbeeld je werkzaamheden. Dit stimuleert je passie, vermindert vermoeidheid, inspireert je en zal je motivatie verhogen. Welke drijfveren zetten jou aan tot actie, leren en presteren?

 

Werkwijze

In de (online) sessie komen op een interactieve en praktische manier de volgende onderwerpen aan bod.

 • Introductie DISC/Drijfveren, uitleg DISC/Drijfveren model en de verschillende DISC communicatiestijlen en/of Drijfveren.
 • Toelichting op het eigen DISC/Drijfveren profiel en aandachtspunten voor gedrag en behoeften onder stress en in samenwerking.
 • Effectief beïnvloeden van gedrag door af te stemmen op de DISC stijl van de ander.
 • Wat is je natuurlijk gedrag en wat is je gedrag onder stress?
 • Waarom tikken juist steeds dezelfde mensen je valkuil aan?
 • Effectief leren omgaan met andere(n) stijlen.
 • Wat heb je nodig om op de werkvloer te bloeien en groeien?
 • Zelfkennis vergroten, inzicht in eigen kwaliteiten en talenten. Wat maakt mij uniek en hoe kan ik mijn valkuilen vermijden? Wat drijft mij? Waarom doe ik de dingen die ik doe?

Hoe werkt het

 

We starten met een telefonische intake waarin ik je meer uitleg over de sessie.

 • Naar aanleiding hiervan ontvang je een online testafname(s).
 • Na de afname plannen we een (online) DISC en/of Drijfveren sessie van 1 tot 1,5 uur waarin we tot in detail jouw profiel doorspreken.
 • Je gaat met een hoop inzichten en bewustwording en een 35 pagina’s tellend gepersonaliseerd verslag met tips en trucs naar huis. Inzichten waar je echt wat aan hebt!

 

Ervaringen

 • “1 sessie heeft me zoveel gebracht! Het heeft me enorm geholpen bij het begrijpen van mijn eigen communicatie en die van mijn collegae. Het loopt veel soepeler op mijn werk. Dat ik dit niet eerder heb gedaan!’
 • ‘Ik weet nu wat me helpt als ik stress heb en wat ik dan nodig heb’.
 • ‘Wat een helder, persoonlijk en uitgebreid rapport. Heel duidelijk overzicht van mijn kwaliteiten en valkuilen. Ik werd vooral blij van de praktische tips, daar kan ik direct wat mee’.

Wil jij dat ook?

Neem dan nu contact op om jouw wensen en behoeften te bespreken. Een DISC en Drijfveren sessie duurt 2 tot 3 uur. En wordt meestal als een online sessie geboekt. IRL is mogelijk maar hoeft niet. Wil je diep gaan en volledig zijn dan adviseren we je zowel de DISC als de Drijfveren sessie in 1 te doen.

Susanna Reuhl begeleidt als Register Loopbaanadviseur en Stress Coach mensen bij Persoonlijk Leiderschap & Carrièrevragen. Susanna wakkert graag loopbaanvuurtjes aan. Ze doet dit op een toegankelijke en enthousiaste wijze, met de nodige diepgang en vooral een praktische en concrete benadering. Waarbij luisteren, stevig en tegelijkertijd zacht aanwezig zijn, zonder oordeel, empathisch en ondersteunend, haar kwaliteiten zijn.

Ze helpt je met de fysiologische methode op een je chronische stress te onderzoeken en wat je echt wil in je werk. Zodat je gaat doen waar je ogen, je hart en je lijf van gaan stralen,

Een DISC & Drijfveren sessie biedt waardevolle inzichten en voordelen:

 • Verhoogd zelfinzicht; Een DISC analyse onthult je natuurlijke gedragsstijl en hoe je met anderen communiceert. Door dit inzicht kun je bewustere keuzes maken en effectiever gedrag vertonen. Je begrijpt beter hoe je overkomt op anderen en waar je sterke punten liggen.
 • Effectieve communicatie: De DISC methode helpt je verschillende communicatiestijlen te begrijpen. Wat leid tot betere samenwerking.
 • De Drijfveren analyse; Onthult jouw innerlijke motivatoren. Je ontdekt waar je van in beweging komt en waarvan niet.

Werkwijze

We bespreken vooraf af op welke punten jij begeleiding wilt. In de gesprekken en aan de hand van opdrachten en oefeningen ga je met deze punten aan de slag, zo dat jij over de vaardigheden beschikt die nodig zijn om die baan te verwerven.
Meer informatie? Bel met Susanna op 06-81754317. Via het contactformulier kun je je vraag stellen of mail info@100procentik.nl

Nu echt praktisch en concreet aan de slag met je loopbaan?

Maak een afspraak

Project Details