Project Description

Het nieuwe solliciteren

Het nieuwe solliciteren

Als je eenmaal weet wat je wilt, dan is de volgende stap: krijg wat je wilt! Maar: hoe bereik je dat? Niks mis met het solliciteren op de welbekende manier: het sturen van een brief met CV.

Maar wie niet online te vinden is, kan wel eens de boot missen. Zeker in de wetenschap dat 80% van de werkgevers op enig moment je naam in Google of Linkedin zal intypen. Social media is here to stay, je kan het maar beter ontdekken en er gebruik van maken! Het nieuwe solliciteren gaat zodoende over goed internetgebruik, profileren opdat je gevonden wordt door je nieuwe werkgever op de manier zoals jij gevonden wilt worden. Maar ook om netwerken met vakgenoten, met collega’s bij bedrijven waar je graag zou willen werken. Zodat je als eerste op de hoogte bent van een vacature die eraan komt.

De Personal Branding begeleiding van 100%IK focust op de sollicitatiestrategie die het beste bij jou en het bereiken van je nieuwe baan past. Afhankelijk van jouw vraagstelling, gaan we verder in op onderstaande thema’s:

 

Tips om succesvol te solliciteren met social media

Tip 1; Volledige profielen

Doe jezelf een lol, als je toch besloten hebt social media een kans te geven, maak dan in ieder geval een volledig profiel aan. Zorg dat je alle velden in vult. Op Linkedin zijn je foto en de ondertitel by far de belangrijkste velden. Vul daarnaast ook je samenvatting, je werkervaring en bullets gewijs de inhoud van je werkervaring in (wat waren je resultaten?). Op Twitter zet je relevante zoektermen in je bio. Wat voor baan zoek je? Wat denk je dat een recruiter of nieuwe collega intoetst zodat je bovenkomt in de zoekresultaten?

Tip 2; Zoekwoorden in Social Media

Heel belangrijk is het gebruik van goede zoekwoorden. Waar googelen de mensen op die op zoek zijn naar jou? Deze woorden gebruik je vaak in je profielen en in je tweets/berichten. Hoe vaker ze voorkomen, des te eerder je naar boven komt op dat woord. Maar overdrijf niet, het moet wel makkelijk leesbaar zijn natuurlijk!

Tip 3; Je papieren CV laten aansluiten op je online profiel

Zorg dat je papieren CV aansluit bij je online brand en je Linkedin profiel. Zorg voor een up-to-date CV die aansluit bij de sollicitatie die je doet. Maximaal 2 pagina’s en resultaatgericht: duidelijk en goed leesbaar. Werk bijvoorbeeld met bullets. Laat blijken wat je kan betekenen voor het bedrijf en in de functie. Geen fratsen, wel helderheid.

Tip 4; Netwerken

Als ze je niet kennen, kunnen ze ook niet voor je kiezen! Netwerken loont echt.
Online en offline. Met je doelgroep op social media als Linkedin en Twitter. Vragen stellen, helpen, interesse tonen.

Tip 5; Kiezen

Kiezen is voor velen toch wel een ‘dingetje’. Zeker in deze arbeidsmarkt. In de angst om buiten de boot te vallen en geen passende baan te kunnen vinden. Waardoor we online profielen tegenkomen die alle kanten uit wapperen: Pien Patat, zoekt een baan als receptioniste, secretaresse, administratief medewerker of directiesecretaresse.
“Wat zoek je nou?” Denken wij dan. Door te kiezen zorg je dat mensen je onthouden.
Dat ze aan je denken als ze iets voorbij zien komen wat bij je past en je helpen bij je zoektocht. Als er zou staan: Pien Patat, zoekt een baan als directie secretaresse in de bouwsector. Dan blijft ze ons bij. En als er iets voorbij komt wat past; dan denken we aan haar! Kiezen is niet verliezen!

Tip 6; Val op en zorg dat ze je blijven onthouden

Op een positieve manier die past bij jou. En belangrijk…..Vooral doorgaan.
Wij helpen je met al ons enthousiasme en onze expertise in enkele individuele gesprekken bij online solliciteren en kijken verder dan het profiel alleen. Basis hiervan is eerst een persoonlijk koers traject, want van binnen beginnen is van buiten winnen. Want als je gaat solliciteren met social media dan doe je aan online personal branding: jezelf profileren en daar is zelfkennis voor vereist.

Solliciteren met Social Media is een drietrapsraket

  • Durven. Durf een profiel aan te maken en jezelf te laten zien. Social media is voor velen een drempel. Want je bericht is zichtbaar en blijft op het web.
  • Een goed profiel. Met goede zoekwoorden die aansluiten op waar je doelgroep op zoekt. En waar je jezelf met je kwaliteiten en drijfveren in het achterhoofd laat zien zoals je bent.
  • Dagelijks actief. Hoe twitter je en waarover dan? Wat zet je in een update of groep op Linkedin? En in welke groepen ga je netwerken?

Werkwijze

We bespreken vooraf af op welke punten jij begeleiding wilt. In de gesprekken en aan de hand van opdrachten en oefeningen ga je met deze punten aan de slag, zo dat jij over de vaardigheden beschikt die nodig zijn om die baan te verwerven.
Meer informatie? Maak dan even een afspraak voor een persoonlijke gratis intake. Via het contactformulier kun je je vraag stellen of mail info@100procentik.nl

Ben je klaar om je nieuwe loopbaan te beginnen?

Maak een afspraak

Project Details