Outplacement

Outplacementbegeleiding

Van baan moeten veranderen, is niet altijd even plezierig en het verlies van werk kan gepaard gaan met veel emoties, maar het realiseren van uitzicht op een nieuwe baan en het verwerven daarvan, kan veel energie en kansen opleveren.

Praktisch en concreet

Het begeleidingsproces dat 100%IK tijdens het outplacementtraject benut om je weer in je kracht te brengen, ervaren velen als positief, concreet en no nonsens. De begeleiding en verworven inzichten geven je hernieuwde energie en inspiratie en helpen je naar concrete actie op de arbeidsmarkt.

Soms is het onvermijdelijk dat de wegen van een organisatie en medewerker zich scheiden. Dat kan diverse redenen hebben, denk bv aan; een reorganisatie, bedrijfssluiting, fusie of bijvoorbeeld een conflictsituatie of langdurige ziekte. Een ontslag veroorzaakt bijna altijd onzekerheid en een klap voor je zelfvertrouwen.

En hoe vaak zie je dat juist de mensen die goed in hun energie zitten en weten wat ze willen en kunnen, veel sneller een nieuwe baan vinden dan mensen die nog last hebben van het accepteren van het ontslag. Rouwverwerking is dus nodig om je ontslag  een plaats te geven voordat je verder kan. Jezelf herpakken, weten wat je waard bent en weten waar voor jou kansen liggen is dus bij de start van je outplacement heel belangrijk. Belangrijker dan direct een gelikte sollicitatiebrief en dito LinkedIn profiel op te tuigen. Want wat is jouw toegevoegde waarde?

Wij helpen je de angel uit je verdriet te halen, nieuwe loopbaanpaden te ontdekken en kiezen en wij vliegen je kansen op de arbeidsmarkt breder aan dan je gewend bent. Zo kom je tot keuzes en oplossingen. Het proces van herpakken en de inventarisatie van jouw kansen op de arbeidsmarkt op basis van wie jij bent en wat jij kunt, gaat veel sneller in intensieve maatwerk sessies. Altijd 1 op 1 en met volledige en toegesneden aandacht voor jou! In de 100%IK outplacementtrajecten nemen we hier de tijd en ruimte voor.

100%IK ondersteunt je bij het werken aan een nieuwe toekomst en het vinden vaneen nieuwe baan. Hierbij laten we geen kans onbenut! Het traject kan resulteren in een nieuwe passende functie bij een andere werkgever of misschien wel zelfstandig ondernemerschap.

Persoonlijke aandacht en maatwerk

100%IK biedt in haar outplacementtraject persoonlijke en toegesneden aandacht, inspiratie, ondersteuning en coaching door loopbaanadviseurs, recruiters en een social media trainer gespecialiseerd in het Nieuwe Solliciteren. Afhankelijk van de doelstelling van de inzet van een traject werken wij met beproefde oude en nieuwe methoden en technieken. Zodat je een goede basis hebt voor een optimaal persoonlijk traject dat in samenspraak met jou vorm krijgt.

100%IK heeft veel mogelijkheden in huis om jouw persoonlijk traject tot een succes te maken: Psychologische testen, Werkscan, Talenten analyse, Loopbaan oriëntatie testen, een uitgebreid netwerk en niet te vergeten de inzet van het nieuwe solliciteren en Personal Branding. Up to date en met de nieuwste tools en inzichten helpen wij je kansen te creëren op de arbeidsmarkt.

Door middel van een gedegen analyse krijg je

  • zelfvertrouwen, herwin je eigenwaarde en leer je in kansen te denken.
  • inzicht in bekende en onbekende kwaliteiten en belemmeringen en leer je deze te koppelen aan gewenste (nieuwe) loopbaanpaden.
  • inzicht in je loopbaankoers en hoe deze bij te sturen en te bereiken.
  • de kans je eigen loopbaanmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt te bepalen.
  • leer je jezelf te presenteren aan de externe arbeidsmarkt middels social media en personal branding. Opdat jij je doelen haalt!
  • uiteindelijk zo snel mogelijk een nieuwe werkkring.

Outplacement in 3 fases en mogelijk in 3 of 6 maanden. Kijk bij:

Boek nu je kosteloze intake en/of vraag een vrijblijvende offerte aan op maat via

info@100procentik.nl