Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

Wat is persoonlijk leiderschap?

Veel mensen doen bepaald werk omdat ze ooit een leuke vacature zagen en instapten. Of ze zijn er in “gerold”.

Vervolgens kabbelde het verder en zijn ze blijven hangen. Daar is helemaal niks mis mee. Er zijn mooie carrieres op gebouwd. Dat kan heel lang goed gaan. Totdat het lichaam signalen gaat geven. Het je op den duur beklemd, je het gevoel krijgt; ‘zit ik wel op de juiste plek, maar wat dan?’ Als je er geen energie meer uit haalt. Dan is het tijd voor actie.

Bewust richting geven en regie te nemen over je eigen leven

Persoonlijk leiderschap is een term die je vandaag de dag veel op de werkvloer tegenkomt. Het is een waardevolle vaardigheid bij het realiseren van je volledige potentieel in zowel je persoonlijke als professionele leven.

Persoonlijk Leiderschap betekent niet dat je anderen leidt maar het betekent sturing en richting geven aan jezelf.

Daarom kiezen juist veel managers voor deze begeleiding. Best begrijpelijk. Persoonlijk Leiderschap heeft te maken met het vermogen bewust richting te geven en regie te nemen over je eigen leven. Dat betekent; eigen weloverwogen keuzes maken, nemen van verantwoordelijkheid vanuit zelfbewustzijn, en niet afwachten tot iemand anders voor jou kiest. Pro activiteit. Een belangrijke leiderschap skill.

Persoonlijk Leiderschap is dus keuzes maken op basis van wat jij belangrijk vindt. En als je je gedraagt, doet en najaagt naar wat jij belangrijk vindt in leven en werk, zul je je pro actiever en positiever gaan voelen en gedragen. En congruenter. Dat straalt af. Dat geeft vertrouwen en veiligheid.

Alles waar je energie op richt groeit; positief en negatief

Hoe?

De afstand van je hoofd naar je hart lijkt misschien een klein stukje. 30 cm op precies te zijn. Maar het kan best lastig zijn om die afstand af te leggen.

Als mens zitten we nu eenmaal veel “in ons hoofd”. Houden we “ons hoofd erbij”. We “breken ons hoofd erover”. We zijn wandelende hoofden geworden. We zouden bijna vergeten hoeveel wijsheid er in ons lijf zit.

Tijdens de persoonlijk leiderschap coaching ga je ontdekken hoe je je hoofd, je hart plus je lichaam optimaal laat samenwerken.

Vaak is het nodig dat je eerst jezelf onderzoekt; wie ben jij eigenlijk? Wat zijn je sterke punten? Hoe zit je in elkaar? Dit noemen we in vaktermen ook wel; richten.

Door te investeren in je persoonlijk leiderschap, kun je:

 • Je zelfsturing vergroten.
 • Je zelfvertrouwen versterken en je comfortzone uitbreiden.
 • Effectiever omgaan met uitdagingen en veranderingen.
 • Een betere werk-privébalans bereiken en stress verminderen.
 • Je carrièredoelen duidelijker definiëren en nastreven.

Aanpak

Bij 100%IK Loopbaanbegeleiding bieden we je een brede leerlijn bij het ontwikkelen van jouw persoonlijke leiderschap. Waarbij we ons richten op een 1 of meerdere onderwerpen afhankelijk van jouw situatie, wensen en behoeften;

 • Zelfreflectie, zelfcompassie en zelfbewustzijn.
 • Leren luisteren naar je lijf. Je lijf als signaalbron gebruiken.
 • Met je doelen jezelf richting geven
 • Effectieve communicatie en samenwerking.
 • Stressmanagement en zenuwstelselregulatie.
 • Leiderschap en zelfleiderschap.
 • Je waarden als kompas. Ze helpen je de juiste route te kiezen.

Onze begeleiding is afgestemd op jouw unieke wensen, verlangens en behoeften.

Kies je voor Persoonlijk Leiderschap coaching dan kies je voor intensieve maatwerk begeleiding die je helpt om op een bewuste manier vorm te geven aan je leven op basis van zingeving, diepgaande principes en waarden. Plus het streven naar synergie tussen je persoonlijke doelen en die van anderen en je werk. Het helpt je groeien en bloeien. Op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Wil jij dat ook?

Neem dan nu contact op om jouw wensen en behoeften te bespreken.

Susanna Reuhl begeleidt als Register Loopbaanadviseur en Stress Coach mensen bij Persoonlijk Leiderschap & Carrièrevragen. Susanna wakkert graag loopbaanvuurtjes aan. Ze doet dit op een toegankelijke en enthousiaste wijze, met de nodige kennis en diepgang en vooral met een praktische en lichaamsgerichte benadering. Waarbij luisteren, stevig en tegelijkertijd zacht aanwezig zijn, zonder oordeel, empathisch en ondersteunend, haar kwaliteiten zijn.

Ze helpt je met de neuro fysiologische methode je chronische stress te onderzoeken en wat je echt wil in je werk. Zodat je gaat doen waar je lijf, je hart en je ogen van gaan stralen!

Zet je innerlijk kompas en richtingaanwijzer op scherp!

 • Veel bedrijven en organisaties vinden het belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen ontwikkeling en je persoonlijke effectiviteit vergroot.
 • Bij het vergroten van je persoonlijke effectiviteit is het van belang dat je inzicht krijgt in jezelf en je eigen gedrag.
 • Zo kunnen jouw kennis en vaardigheden optimaal tot hun recht komen en kunnen jij en je werkgever optimaal gebruik maken van de competenties waarover jij beschikt.
 • Je zult bovendien meer zelfvertrouwen ervaren, makkelijker samenwerken met anderen en beter functioneren in een groep.
 • Zo kom je echt tot je recht in jouw functie c.q. team.
 • Wat weer ten goede komt aan de organisatie waar je werkzaam bent, de teamprestaties en organisatiedoelstellingen.

De eerste stap naar persoonlijk leiderschap is zelfkennis.

Samen werken we aan je vaardigheden om persoonlijk te groeien en af te koersen op jouw stip aan de horizon.

Boek nu je kosteloze intake en/of vraag een vrijblijvende offerte aan op maat via

info@100procentik.nl