Project Description

Koersonderzoek

Hoe werkt het?

Loopbaan (her-)oriëntatietraject

“Ik weet niet wat ik wil..”

Het merendeel van de mensen is langer bezig met het nadenken over de jaarlijkse vakantiebestemming dan over de carrière. En dat terwijl de meesten van ons dag in dag uit aan het werk zijn.

Gemiste kans! De eerste stap naar een glansrijke carrière is toch echt: Stil staan bij welke mogelijkheden er passen bij je kwaliteiten, ondervinden waar je energie van krijgt. Om vervolgens vast te kunnen stellen welke route je in je carrière wenst.

In circa 6 gesprekken weet je het antwoord erop. Kies je voor begeleiding van werk naar werk (outplacement) dan duurt de begeleiding ongeveer een half jaar en ga je intensief aan de slag met als doel een nieuwe werkkring.

Voor wie….?

Als je een nieuwe koers en inspiratie zoekt in leven en/of werk. En op zoek bent naar betekenisvol werk dat past bij je wensen en talenten.

Voor iedereen die twijfelt over het carrière pad of begeleiding van werk naar werk zoekt (zgn outplacement). Klanten van 100%IK zijn mensen bij bedrijven in reorganisatietijd en mensen die zich, ook al is er geen directe aanleiding, afvragen of ze nog wel doen wat ze willen doen en of het bij ze past waarbij de werkgever wel of niet actief meedenkt.  Maar ook veelal mensen die op eigen gelegenheid een loopbaantraject aanvragen om de richting in carrière helder te krijgen en te houden.

Inhoud

Het loopbaantraject is een gestructureerde verkenning van wie jij bent en wat jou in je leven en loopbaan bewogen heeft en beweegt. Waar nodig of gewenst passen we de opdrachten of gespreksonderwerpen aan aan jouw specifieke situatie. Daarnaast besteed je een paar uur per week aan het maken van opdrachten en oefeningen die je helpen dichter te komen bij je wensen, kwaliteiten en mogelijkheden. Gesprekken vinden eens in de 2 weken plaats. In een intakegesprek wordt jouw persoonlijke begeleidingsvraag geformuleerd. Het is een actiegericht en praktisch programma.


Blended Coaching

  • Twee wekelijks inspirerende coachsessies met een ervaren up to date loopbaancoach.
  • Een aktiegericht programma dat je individueel en op maat doorloopt en waarin je intensief wordt begeleid.
  • Tussentijds contact wanneer nodig via WhatsApp.
  • Tussentijds doelgericht en praktisch aan het “ontdekken” door middel van opdrachten en oefeningen.
  • Stapsgewijs ga je actief aan de slag met de hernieuwde kennis en inzichten.
  • Gebruik van een online leeromgeving waar mogelijk: testen, eportfolio, filmpjes, oefeningen.
  • En zeer veel oefenen in de dagelijkse praktijk.

Meer informatie?

Via het contactformulier kun je je vraag stellen of boek direct je oriënterende intake via info@100procentik.nl

De koffie staat voor je klaar!

Wij doen dit op basis van blended coaching

Vanaf dag 1 wordt het geleerde gelijk toegepast in jouw dagelijkse praktijk, en dat merk je en dat blijft niet onopgemerkt voor je (werk) omgeving, hierdoor  faciliteer je jezelf optimaal en begint het succes en verandering vanaf dag 1.

100%IK begeleid je bij het totale proces. In onze trajecten ben jij de leider en jij voert de regie. Wij reflecteren met je en geven je tools, gereedschap, kennis en actie om het mogelijk opdat jij je doelen haalt!

Slagen wij daarin?

Dan zijn wij succesvol en zijn wij succesvol dan ben jij dat!

Maatwerk en de persoonlijke touch zijn de grote kracht van 100%IK. Geen persoon is gelijk vandaar dat 100%IK werkt met diverse methodieken en/of een combinatie hiervan. Wij bieden je advies, coaching, testing en actie.

Wij werken op aanvraag, en als nodig, met psychologische tests en loopbaan vragenlijsten van de uitgeverijen Meurs, Pearson en LDC. Als ook met de Biografische Methode, 360 graden feedback, etc. Maar ook met creatieve werkvormen, spel, visualisatie, TA, NLP en RET.

Gedurende gemiddeld 3 maanden ga je intensief aan de slag met je eigen loopbaan ontwikkeling.

Dit betekent dat je in deze drie maanden inzicht en bewustwording krijgt over wat jij wil en wat past, eigenschappen leert (her) erkennen, talenten, passies en kwaliteiten (her)ontdekt, belemmeringen en twijfels (wie heeft ze niet?) uit de weg ruimt, jezelf empowered en vooral in actie komt.

Want daar gebeurt het.

Een actiegericht en praktisch programma over wat jij wil en wat bij jou past

Resultaat

Project Details