Project Description

De Oplossing

De oplossing

Je weet dat er iets moet veranderen maar hoe moet je het aanpakken?

Hoe gaan we te werk?

Het burnout herstel traject gaat uit van een psycho fysiologische benadering voor de behandeling van stressgerelateerde klachten.

Fysiologisch? Ja, want bij burnout is je lichaams fysiologie flink ontregeld geraakt en je sympathische respons (je systeem dat aanzet tot actie) komt moeilijk tot niet meer in rust.

Herstel fase 1

In de eerste fase van je begeleiding werken we o.a. lichaamsgericht actief aan het reguleren van de z.g. fight flight en freeze respons. De eerste fase van herstel is vooral en alleen bedoeld om uit de hoge versnelling te komen. Hiermee heb je dus nog niet je energie terug. In de eerste fase van herstel is het belangrijk vooral je systeem tot rust te laten komen. Je zit nog in een enorm hoge versnelling en alle stresshormonen zijn nog op hol. Vaak ben je in deze fase veel te actief bezig met je herstel.

In dit blog vertel ik je er meer over De fysiologie van burnout

Herstel fase 2

In de tweede fase van de begeleiding draait het om het herstellen en het hervinden van je plezier en energie; dat je je weer krachtig gaat voelen, kunt ontspannen, goed slapen en voluit kunt leven.

Je leert je stress direct te verlagen en onderliggende oorzaken en patronen bij de wortel aan te pakken. Je krijgt oefeningen en opdrachten om je dagritme te herstellen, je energieniveau te versterken en je ontdekt waar eventuele lekken zitten en hoe je daar adequaat mee om kan gaan.

Je gaat je drijfveren en kwaliteiten (her)ontdekken en je leert te sturen op wat je werkelijk belangrijk vindt in werk en leven.

Draagkracht en draaglast

Ook besteden we aandacht aan draagkracht en draaglast, moeten en willen, denken en voelen en heel belangrijk het bewaken van je grenzen. Daarnaast werk je aan een op maat gemaakt eigen noodplan en terugvalpreventie.

Waarom kies je voor ons?

Voor burnoutherstel is zeer specifieke kennis nodig, wij werken met diverse gespecialiseerde methodes. Maar ook met de nieuwste wetenschappelijke vindingen op het gebied van ECHT herstel van burnout.

Denk hierbij o.a. aan; lichaamswerk, ademwerk, neurohormonale ontregeling, zenuwstelselregulatie. ACT en RET. En het aankijken van patronen en trauma responses.

Trauma informed

Maak je gebruik van onze begeleiding, dan kies je voor no-nonsense trauma informed coaching: een geïntegreerde en wetenschappelijke aanpak van je (werk)stress en uitputting, met een duidelijke kop en staart, een warme en praktische begeleiding met oog voor jou en jouw persoonlijke situatie en voor een heldere en aangename voortgangsbewaking.

Resultaat

Spoedig herstel van je vitale reserve, toename energie en zelfinzicht, stabiliseren slaap, concentratie en gemoedstoestand en concrete tools en stappen die bij jou passen.

Wij werken werken met beproefde methodieken die zich in de praktijk ruim bewezen hebben. Doorgaans is er met deze methodieken binnen een à twee maanden duidelijke verbetering van je functioneren merkbaar.

Lees hier hoe cliënten onze begeleiding ervaren hebben:

1) Odette. Zij ontdekte dat de way out the way in is. Mijn ontdekking; eerst lichaam dan geest

2) Famke. Waarbij de omgeving al meer in de gaten had dan zijzelf. Burnout is voor mietjes!

3) Esther. Zij trok op tijd aan de bel, herstelde en maakte daarna een carriereswitch. Dit is niet het werk dat bij mij past. Maar wat dan wel? 

4) Filein. Wiens lichaam zei: “Ho stop, tot hier en niet verder”Over een trein die tot stilstand kwam en op een ander spoor werd gezet

5) Jonne. Wat wil ik?

6) Simone Kwetsbaarheid en stress

 

 

 

Er zijn vragenlijsten die je inzicht geven in de verschijnselen van stress en burn-outgerelateerde klachten. Deze geven inzicht waar een maatwerk herstel begeleiding voor jou aan moet voldoen.

  • emotionele uitputting
  • depersonalisatie/cynisme (anderen als negatief subject of object zien)
  • verminderd vertrouwen in persoonlijke competentie

100%IK werkt niet ‘zomaar’ (sessie voor sessie) aan burn-out, maar volgens een uitgekiend programma van ca. 9 sessies. Er is uiteraard wat ruimte om het te verkorten of te verlengen, maar met deze 10 sessies wordt het totale burn-out vraagstuk aangepakt.

In eerste instantie is het zaak om weer energie op te doen en daarvoor de middelen te vinden. Ga je er actief mee aan de slag dan merk je dat je je gaandeweg weer vitaler en mentaal sterker gaat voelen.

En het belangrijkste; je durft weer over de schutting te kijken! Naar mogelijkheden en kansen! Want als je in een burn-out zit dan ben je eigenlijk aan het overleven en is de dag van morgen al een hele grote berg om te nemen.

Boek nu je kosteloze intake en/of vraag een vrijblijvende offerte aan op maat via

info@100procentik.nl

Project Details