Meer Zen nodig in je leven? Mindfulness!

Meer Zen nodig in je leven? Mindfulness!

Meer Zen nodig in je leven? Mindfulness!

  • 100%IK, bedrijfsarts, boventallig, burnout, carrière, Chronische stress, corona stress, CSR, Den Haag, denken, e-Health module, energie, lichaamsgericht, linkedin, loopbaanadvies, loopbaancoach, loopbaancoaching, loopbaankeuze, loopbaanvraag, mindfulness, nieuwe baan, ontslag, ontspanning, overspannen, overspannenheid, patronen, persoonlijk leiderschap, roofbouw, solliciteren, Therapie, uitputting, wat wil ik in werk?, werk, Zenuwstelselregulatie, ziek

Geloof me; je bent niet de enige. In een wereld waar stress en afleiding constant aanwezig zijn, is mindfulness een krachtig hulpmiddel om je evenwicht en rust te bewaren. Daarom bieden we nu ook een laagdrempelig praktisch Mindfulness e-Health programma aan.

Mindfulness vergroot je persoonlijk leiderschap.

Hoe dan?

Wist je dat maar liefst 95% van ons gedrag onbewust is? Dat betekent dat de meeste van onze acties en beslissingen worden gestuurd door diep verankerde patronen en gewoonten, zonder dat we ons er zelfs maar van bewust zijn! Dit inzicht leert ons hoe belangrijk het is om ons bewust te worden van onze gedachten en acties, zodat we bewustere (loopbaan)keuzes kunnen maken en ons leven op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

Wat is mindfulness?

Mindfulness gaat over het bewust aandacht besteden aan een ervaring, met een open, vriendelijke en niet oordelende houding. Door mindfulness te beoefenen richt je je aandacht en vergroot je het inzicht in je gedachten, emoties, gevoelens en niet onbelangrijk je vaak dus vol automatische patronen.

Je brein, je hoofdkantoor , verwerkt dagelijks massa’s aan informatie

Mindfulness is meer dan alleen een trend; het stelt je in staat om te vertragen, te ademen en te herstellen te midden van de hectiek van het dagelijks leven. De voordelen zijn talrijk, variërend van stressvermindering en verbeterde concentratie tot verhoogde emotionele veerkracht en een algemeen gevoel van welzijn.

Maar we begrijpen ook dat het integreren van mindfulness in je drukke leven een uitdaging kan zijn. Daarom zijn we verheugd om deze e-Health module aan te bieden Met deze handige tool brengen we mindfulness rechtstreeks naar je toe, waar je ook bent en wanneer je het het meest nodig hebt.

De e-Health module biedt je een scala aan interactieve en gepersonaliseerde mindfulness-oefeningen, begeleide meditaties en educatieve inhoud, allemaal toegankelijk met een paar klikken. Of je nu thuis bent, op het werk of onderweg, je hebt de kracht van mindfulness binnen handbereik.

Wat kan het voor je betekenen?

Veranderen vraagt om actie. Wil je ontspannen? Is het druk in je hoofd? Hoger doel voor ogen en daarnaar acteren. Mindfulness beoefenen is als het aanleren van een nieuwe gewoonte. Daarbij helpt het om jezelf kleine dagelijkse doelen te stellen. Nutching noem ik dat. Het programma helpt je hiermee.

Vaak denken we dat we onze emoties moeten volgen en er veel over zouden moeten praten. Neuroscience en mindfulness geven ons een heel ander beeld. In essentie komen emoties op, en als we ze durven te voelen, gaan ze ook weer weg en worden ze weer hanteerbaar. Waardoor je met meer wijsheid kunt reageren op wat zich aandient in je werk of leven. Dat noemen we persoonlijk leiderschap

Waarom zou je het doen?

Tijdens mindfulness oefeningen train je jezelf in het richten van aandacht, zodat je in het hier en u aanwezig bent en niet met dat lastige gesprek van gister of die presentatie van morgen. Je traint jezelf in het richten van aandacht. Door mindfulness te doen ga je ervaren dat je brein de hele dag door gedachten produceert. En dat al deze gedachten geen feiten of waarheid hoeven te zijn.

Kortom; mindfulness oefeningen helpen je bewuste brein te trainen. Je leert ongemakkelijke gevoelens te te ervaren en accepteren en er niet direct mee aan de haal te gaan.

Op die manier ontwikkel je meer keuzevrijheid om met (lastige) situaties om te gaan.

Voor wie?

Het E-health programma is geschikt voor iedereen die wat meer Zen in zijn leven kan gebruiken. Of je nou beginner of geoefend bent.

Inhoud

  • Module 1; Wat is Mindfulness plus mindfulness dagboek.
  • Module 2: Omgaan met moeilijkheden.
  • Module 3: Je adem als anker.
  • Module 4; Aanwezig blijven.
  • Module 5: Acceptatie
  • Module 6: Je gedachten zijn geen feiten
  • Module 7: De toekomst en zorgen voor jezelf

We adviseren je 1 module per week te volgen. Elke module eindigt met een paar adviezen. De meeste technieken vergen oefening voordat effect gemerkt wordt. Zo hou je verandering dichtbij.

Werkwijze

Je stapt zo in. Na aanmelding ontvang je een persoonlijke link voor je E-Health Minfdfulness programma. Tijdens het programma krijg je met behulp van video’s uitleg over wat mindfulness is en hoe het werkt. Je kunt meteen aan de slag met verschillende oefeningen, opdrachten en meditaties. Deze module word ook ingezet bij terugvalpreventie bij burnoutherstel.

Hoe fijn! Je kunt het programma volgen op je eigen tijd en tempo, Voordeel hiervan is dat je zo goed kunt onderzoeken welke oefeningen voor jou het beste werken.

Ervaringen

“Goede uitleg, praktische oefeningen. Op mijn eigen tijd, thuis en op mijn werk. Fijne aanvulling op mijn loopbaantraject”.

“Voor mijn werk zit ik in het buitenland. Deze E-Health module is voor mij een welkom rustpunt!

“Tijdens mijn burnout heb ik behoefte aan duidelijkheid en overzicht. Heldere oefeningen, hier heb ik echt wat aan. En ik hoef ook nergens naartoe”.

 

Wil jij dat ook?

Neem dan nu contact op. Of bel Susanna op 06-81754317 of het ook wat voor jou is.

Je doet er je hoofd en zenuwstelsel een plezier mee!

Susanna Reuhl begeleidt als Register Loopbaanadviseur en Stress Coach mensen bij Persoonlijk Leiderschap & Carrièrevragen. Susanna wakkert graag loopbaanvuurtjes aan. Ze doet dit op een toegankelijke en enthousiaste wijze, met de nodige diepgang en vooral met een praktische en lichaamsgerichte benadering. Waarbij luisteren, stevig en tegelijkertijd zacht aanwezig zijn, zonder oordeel, empathisch en ondersteunend, haar kwaliteiten zijn.

Ze helpt je met de neuro fysiologische methode je chronische stress te onderzoeken en wat je echt wil in je werk. Zodat je gaat doen waar je lijf, je hart en je ogen van gaan stralen!

 

 

 1