Stress & kwetsbaarheid; een persoonlijk verhaal.

Stress & kwetsbaarheid; een persoonlijk verhaal.

Stress & kwetsbaarheid; een persoonlijk verhaal.

  • 100%IK, bedrijfsarts, boventallig, burnout, carrière, Chronische stress, corona stress, CSR, Deb Dana, Den Haag, energie, Gecertificeerde Loopbaanbegeleiding, Hoofdpijn, Invloed, kwetsbaarheid, Lichaam en stress, lichaamsgericht, Lichaamsgerichte begeleiding, linkedin, loopbaanadvies, loopbaancoach, loopbaancoaching, loopbaankeuze, loopbaanvraag, NOLOC loopbaanadviseur, outplacement, Overleven, Piekeren, Polyvagaal, reorganisatie, stress, stressgerelateerde klachten, Susanna Reuhl, Trauma, uitputting, voelen, werk, werkstress, Zenuwstelsel, Zenuwstelselregulatie

Stress & kwetsbaarheid

Een van mijn gewaardeerde cliënten Simone Visser deelde moedig en open haar reis over stress op LinkedIn. Haar woorden raakten. Omdat ze zo eerlijk en oprecht is over haar ervaringen.

Hoe vaak drukken we niet ‘iets’ weg? Hoe vaak mag het er niet zijn? Slikken we het in? Hebben we er “geen tijd voor’? Is het voor mietjes? Haar verhaal herinnert eraan, ja, ook mij weer, hoe belangrijk het is om kwetsbaarheid te omarmen. En ruimte te geven aan onze emoties, zelfs en juist in lastige periodes.

Niet makkelijk. Wel helpend, ondersteunend en gezond.

Functioneren in staat van chronische stress

Best cruciale observatie dat overleven is; langdurig functioneren in een staat van (chronische) stress.

Het is vaak pas wanneer ons lichaam ons begint te vertellen, te fluisteren bijna, dat er iets mis is, dat we echt beginnen te luisteren. Als je niet wil luisteren gaat het fluisteren over in gillen.

Maar zoals Simone Visser zo treffend schrijft, kan het zijn dat we al langere tijd op de automatische piloot functioneren, zonder ons bewust te zijn van de tol die stress op ons lichaam en geest kan eisen.

Luisteren naar je lijf

Ik nodig je uit om haar inzichten te lezen en te overdenken 💡 Misschien vind je iets dat resoneert met je eigen ervaringen, of misschien bieden haar woorden een nieuw perspectief waar je nog niet aan had gedacht.

Wat het ook is, ik geloof dat luisteren naar wat je lichaam je heeft te vertellen en daarnaar te luisteren een act of selflove is 😍

Wat leerde ik in mijn begeleiding?

De afgelopen periode heeft Susanna Reuhl RL mij door een moeilijke periode heen geholpen💙

Heb jij dat ook wel eens, dat je denkt dat je de enige bent die stress ervaart?
Niets is minder waar.

Alleen al het afgelopen jaar waren er meer dan een miljoen (!) mensen met stressgerelateerde klachten.

Daarom deel ik graag een aantal van de meest leerzame dingen die ik in deze begeleiding heb geleerd.

Mijn eye-openers:
💡✨ Overleven. Dat je lichaam echt langere tijd in overlevingsstand kan staan, waardoor je geen stress voelt of denkt te voelen. Totdat je ‘ineens’ een reeks aan vage, lichamelijke klachten krijgt. Die hoofdpijn, dat piekeren en die emotionele ups and downs worden dan je nieuwe standaard. Of je voelt dat helemaal niet, omdat je lichaam in een constante ‘freeze’ staat. Je hoofd staat dan al-tijd aan. Dan wordt dat je nieuwe standaard.

💡✨ Invloed. Dat je zelf heel erg in de hand hebt op hoe je stress ervaart. Ik dacht altijd dat je daar geen invloed op had en min of meer aan je lot was overgelaten. Nee, je kunt niet altijd beïnvloeden of je stress(factoren) hebt. Maar wél hoe je ermee omgaat. Hoe meer je stress op een voor jou veilige manier gaat leren voelen en toelaten, hoe meer je het vervolgens kan loslaten en hoe sneller je weer van die negatieve cirkel een positieve cirkel maakt.

💡✨ Voelen. Dat is ook het engste. Ik merk dat ik iemand ben die dolgraag in mijn hoofd alles veilig oplost, maar met stress kan ik dat wel vergeten. In mijn hoofd oplossen wordt dan piekeren, waar ik zelf niet uit kom. Dat wist ik al wel, maar ik dacht ‘ja leuk, maar hoe dan wel?’

💡✨ Lichaam. Te zijn met de onrust. Leren zitten met angst, hoofdpijn, piekeren en dan komen de emoties van bijvoorbeeld verdriet, teleurstelling, boosheid los. En kun je jezelf openen, ruimte maken voor dat hoofd en een nieuwe (loopbaan) weg bewandelen.

Ik hoop dat we elkaar kunnen inspireren. En dat je weet dat je niet de enige bent. ❤️

Dankjewel Simone Visser voor je moed en delen van jouw inspirerende verhaal.

Wil jij dat ook?

Neem dan nu contact op om jouw wensen en behoeften te bespreken.

Handig om te weten

  • Altijd een gratis oriënterend gesprek
  • Vaak direct starten.
  • Wij zijn gecertificeerd register Loopbaanprofessional en gecertificeerd DISC & Drijfveren tester plus psychologisch tester.
  • 70% van onze klanten krijgen vergoeding via hun werkgever. De meeste werkgevers hebben (jaarlijks) budget voor duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Je hoeft er vaak alleen maar naar te vragen. Vragen? Schroom niet! Ik help je erbij!
  • Ook is vergoeding mogelijk via CAO’s; Nederlandse Universiteiten, gemeenten, Universitair Medische Centra, Loopbaanadvies A+O fonds rijk. Goed om te weten; dit kan ook buiten je leidinggevende om!
  • Begeleiding op de praktijk is altijd mogelijk maar hoeft niet.
  • Wij zijn experts in online begeleiding. Vanuit jouw veilige plek, thuis; praktisch, concreet en on point.
  • Je doet er je lijf en geest een plezier mee!

Susanna Reuhl begeleidt als Register Loopbaanadviseur en Stress Coach mensen bij Persoonlijk Leiderschap & Carrièrevragen.

Susanna wakkert graag loopbaanvuurtjes aan. Ze doet dit op een toegankelijke en enthousiaste wijze, met de nodige diepgang en vooral met een praktische,  lichaamsgerichte en trauma informed benadering. Waarbij luisteren, stevig en tegelijkertijd zacht aanwezig zijn, zonder oordeel, empathisch en ondersteunend, haar kwaliteiten zijn.

Ze helpt je met de neurofysiologische methode je chronische stress en Burnout en je Werk te onderzoeken en wat je echt wil in je werk.

Zodat je gaat doen waar je ogen, lijf, je hart van gaan stralen!