Aanpak en Visie

Aanpak

100%IK heeft inmiddels al heel wat mensen naar tevredenheid geholpen bij het ontdekken, kiezen en vinden van nieuwe loopbaanpaden.<

Onze aanpak en werkwijze kenmerkt zich door aandacht voor jouw unieke situatie. Organisaties en mensen veranderen continue, dat vraagt om verregaand maatwerk en om oude vertrouwde methodieken die werken maar ook om innovatieve methoden als bijvoorbeeld “het nieuwe solliciteren” waarbij je leert profileren en netwerken met gebruikmaking van social media.

Wij zorgen ervoor dat je een optimale aansluiting hebt bij de eisen van de huidige arbeidsmarkt. Onze werkwijze kenmerkt zich door een ervarings- en oplossingsgerichte benadering die steeds in dienst staat van de doelen die jij wilt bereiken. Wij denken pro actief met jou mee en dat bepaalt telkens weer de aanpak. Want jij bent uniek! Dit komt al tot uiting in het intakegesprek waarin we jouw individuele wensen en behoeften in kaart brengen.

Jouw loopbaanvraag is altijd het uitgangspunt en samen met jou maken we goede en vooral concrete afspraken over hoe je het ontdekte en geleerde aan de praktijk kan koppelen en direct kan toepassen.

Wij doen dit voor uiteenlopende doelgroepen en werken op alle “niveaus”. Maar altijd op de typische 100%IK integrale werkwijze. Die bestaat uit willen, ontdekken, kiezen en doen. Sleutelwoorden  hierin zijn authenticiteit, zelfsturing en inspiratie.

Belangrijk om te weten. Onze oplossingen komen niet uit een doosje. Er liggen bij ons geen standaardproducten “op de plank”. Daar geloven wij niet in. Standaard zijn wel kwaliteit, deskundigheid en  betrokkenheid.

Visie

100%IK werkt vanuit de visie dat je zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt en de stappen die je zet. Wij gaan ervan uit dat je zelf alle antwoorden hebt, maar er even niet bij kunt.

Onze begeleiding is erop gericht dat je zelfstandig oplossingen vindt. Samen ontdekken we wat je doelen zijn, zodat je daarmee gericht aan de slag kunt.

Niemand kan jou vertellen wat het beste is voor je om te gaan doen. Maar als je het zelf ook niet weet, dan komen we daar samen achter. Onze individuele begeleiding bestaat altijd uit een op jouw specifieke situatie en loopbaanvraag afgestemde combinatie van advies, objectieve diagnostiek middels testen en coaching, en is altijd gefocust op zelfsturing en nieuw perspectief.

Zodat je word aangesproken op jouw individuele motieven; jij hebt de regie, wij faciliteren je.

De werkwijze is praktisch, nuchter en vooral concreet van opzet, waarin ook ruimte is voor een humoristische en speelse benadering.
In onze trajecten ben jij de leider en jij voert de regie. Wij reflecteren met je en geven je tools, advies, gereedschap, kennis, actie en netwerk om het mogelijk te maken.

Voor meer informatie over loopbaan advies klik je hier

Wat klanten over ons zeggen

Deze klanten gingen je voor

Ben je klaar om je nieuwe loopbaan te beginnen?

Maak een afspraak