Gastblog: Dit is niet het werk dat bij mij past. Maar wat dan wel?

Gastblog: Dit is niet het werk dat bij mij past. Maar wat dan wel?

Gastblog: Dit is niet het werk dat bij mij past. Maar wat dan wel?

Het was de start van een nieuw jaar toen het allemaal begon. Moe, futloos.

Al lange tijd had ik het gevoel geen energie meer te krijgen van mijn werk, niet te doen wat bij mij past en waar ik blij van werd. Tja. De wisselwerking tussen lijf en geest gaat soms verder dan je zou willen. En die signalen logen er niet om. Want ik merkte aan den lijve; hoe harder je iets onderdrukt, hoe meer ruimte het juist gaat vragen en hoe meer klachten je krijgt.

Ergens in mij zei iets dat dit niet het werk is wat ik het allerliefste zou doen.

Maar wat dan wel?

Wie ben ik? Wat kan ik en Wat wil ik?

In die tijd ben ik actief op social media en lees de berichten van Susanna. Ik volg haar. Lees hoe zij als loopbaancoach met passie (dit is voor mij zo’n belangrijk woord) mensen helpt met de vraag: “Wat wil ik nou precies in werk en wat past er het beste bij mij?”.

100%IK, deze bedrijfsnaam alleen al, geweldig! Wie ben ik? Wat wil ik? En Wat kan ik? Precies dat is waar ik naar op zoek ben. We komen in contact en ik ga deze “ontdekkingsreis” graag aan.

Tijd voor reflectie en ontdekken

Het voordeel van door blijven gaan in die baan was dat ik soms even geen angst hoefde te voelen; van wat nu? Maar uiteindelijk ontkom je er niet aan. De signalen werden domweg te sterk.

De ironie was dat doorgaan en doorzetten lekkerder voelde dan loslaten, want of het nu werkt of niet je doet tenminste iets! En als je loslaat wat komt er dan voor in de plaats? En dat was mijn tweede stap die ik leerde maken; maak van angst je beste vriend.

En dus na veel denken, vele angsten, uitstelmomenten en overwegingen besluit ik mijn baan als administrateur op te zeggen. Hoppetee! Een vaste baan de deur uit. Zonder te weten wat er komen gaat, maar omdat ik zeker weet dat ik anders “ziek” naar huis zal gaan.

Stiekem ben ik blij en ook een beetje trots; de eerste stap naar loslaten, onderzoeken waar mijn hart ligt en een nieuwe begin is gezet.

Op ontdekkingsreis

Inmiddels kijk ik terug op een super gaaf en leerzaam loopbaantraject. Waardoor ik mezelf goed heb leren kennen. Dat was hard werken en met humor heeft Susanna mij een spiegel voor gehouden en me geleerd te kijken naar mezelf en wat IK nou het liefste doe. In de begeleiding kreeg ik veel mooie reacties van wat anderen van mij vinden, ook dat heeft Susanna mij laten ervaren!

Zwemmen leer je niet uit een boek dus ik kreeg veel “praktijk” opdrachten.

Look en feel. Daar ging ik….

We hadden een plan gemaakt van ± 6 maanden. Susanna nam mij stapsgewijs mee in mijn “ontdekkingsreis” door mij, naast de gesprekken, opdrachten en oefeningen mee te geven, ja het was intensief.

Hobbels, twijfels, ik heb ze allemaal voorbij zien komen. De sleutel zit ook niet alleen in het zoeken en verklaren vertelde Susanna mij, maar ook in het ervaren, accepteren, kiezen en DOEN! En dan. Dan kom je “zomaar” op nieuwe antwoorden.

Antwoorden en inzichten waarvan ik lange tijd gedacht had ze niet te zullen vinden en waar ik de moed soms had opgegeven.

De kern

En uiteindelijk kom ik bij de kern, alle puzzelstukjes vallen op hun plek; weten wat ik wil, kan en waar mijn hart ligt en bovendien welke stappen ik daarvoor zal gaan zetten.

Wat gaaf om tijdens de begeleiding zelfs te ontdekken wat mijn “missie” is, dat vind ik nog steeds het meest bijzondere moment! Ik ben Susanna daar heel dankbaar voor! Uiteindelijk is dit namelijk wat mij verder zal brengen, mijn verhaal te vertellen en mijn passie te leven!

Wat heb ik een prachtige tijd beleefd, grote stappen gezet, zeker ook omdat ik alles had “losgelaten” en geen idee had waar ik uiteindelijk uit zou komen. Susanna is een prachtig mens om mee samen te werken, zij heeft de kennis hoe ze jou naar jezelf kan laten kijken, hoe je stappen kunt zetten en bovendien leeft zij ook haar passie, kortom een geweldig leerzaam traject, wat mij veel meer heeft gebracht dan alleen een “loopbaantraject” met een zeer vakkundige en inspirerende vrouw!

 

En hoe is het nu?

Er is een diepe tevredenheid over mij heen gevallen. En een fijn gevoel van de juiste koers. Twijfels gingen overboord. Ik ging steviger in mn schoenen staan en zo kwam ik in beweging en maakte nieuwe keuzes.

Inmiddels heb ik sinds 2015 mijn eigen bedrijf  ★ Your Social Eye ★ . Waarin ik ondernemers help zichtbaar te worden op Social Media d.m.v. visuele content. Ook ben ik me verder gaan scholen in Social Media Strategie. En ik blijf verder leren in dit vakgebied. Dit is wat ik wil doen en goed kan. Ik help ondernemers hun verhaal, hun passie te vertalen naar “beeld”, tenslotte gaat het om je verhaal op Social Media en jouw WHY!

Ik heb mijn WHY weer gevonden en daar pluk ik nog dagelijks de vruchten van!

 

Esther Vree schreef dit blog over haar ervaringen met haar loopbaantraject. Haar eigen website vind je hier 

100%IK helpt bij outplacement, loopbaanvragen (loopbaancoaching) of balansvragen (burn-out coaching). In onze trajecten ben jij de leider en jij voert de regie. Wij reflecteren met je en geven je tools, gereedschap, kennis en netwerk om het mogelijk te maken. Voor meer informatie over outplacement en carriere coaching klik je hier.

 2