Project Description

Lang herstel

Burnout herstel traject.

Lang herstel traject 10/12 sessies

Het doel van dit traject, het burnout herstel programma, is bij te leren komen, energie op te doen en veranderingen te bewerkstelligen in omgang met burnout, je leven en in de omgang met je werk.

Tussen de sessies door worden ‘huiswerkopdrachten’ gemaakt en worden wekelijkse activiteitenplanningen opgesteld. Zodat je actief en dagelijks kan bijsturen.

We werken op meerdere fronten tegelijk.

Klachtenreductie d.m.v. stressmanagement en relaxatietraining, psycho educatie, gedragsmatige interventies, cognitieve veranderingen, neurohormonaal herstelgedrag stimuleren, zelfcontroleprocedures t.a.v. spanningsopbouw, persoonlijk leiderschap, aanleren adequate coping strategieën, terugvalpreventie en mits van toepassing loopbaan heroriëntatie of re-integratie.

Zelfinzicht en bewustwording z.g. attitudeverandering staan voorop bij de begeleiding. Nadruk ligt op het stimuleren van persoonlijk leiderschap c.q. zelfsturing, het vermijden van en in kaart brengen van energievreters en het focussen op energie gevende en vitaliserende bezigheden en werksetting.

Hierdoor kan je stress in de toekomst  beter leren hanteren c.q. reduceren en kan je een nieuwe basis leggen voor een nieuw gezond loopbaan perspectief.

Doel is de mentale belastbaarheid en stabiliteit te verhogen. En tot nieuwe gezonde keuzes te komen.

Het 8 stappen plan is verdeeld in 3 fases;

  • Fase 1 Leren bijkomen. waarin je start met een analyse van je stressklachten en stressbronnen. En wat je helpt deze te verminderen. Je focust je in deze fase op het herstellen van je vitale energie met neurofysiologische praktische tools en body en mind technieken.

 

  • Fase 2 Inzicht verwerven; waarin je leert waar herstel voor jou aan moet voldoen. Leren wat herstelgedrag is en hoe je kunt omgaan met stress en emoties. Ook ga je je persoonlijk leiderschap leren versterken en empoweren.

 

  • Fase 3 Veranderingen voor de toekomst; burnout wordt ook wel eens een waarden conflict genoemd. Wat voor jou belangrijk is in leven en werk kom je al een tijdje niet meer tegen. In deze fase ga je je levensmissie helder krijgen en focus krijgen op je talenten en drijfveren zodat je middels je eigen Mission statement achter jezelf kan gaan staan. En dat geeft vertrouwen en kracht!

 

Een lang traject is verregaand maatwerk en wordt altijd vormgegeven naar aanleiding van jouw persoonlijke test uitslagen, wensen en behoeften.

De sessies zijn opgesplitst in 3 fasen

  • fase 1: leren bijkomen; Analyse stressklachten en bronnen. Herstellen fysiologie, energie en fysieke conditie.
  • fase 2: inzicht verwerven; omgaan met stress en emoties. Persoonlijk leiderschap en zelfmanagement. Versteken competenties.
  • fase 3: veranderen voor de toekomst; levensmissie, talenten, drijfveren. Match met omgeving en werk.

Meer informatie?

Wil je middels vragenlijsten meer zicht op je stress symptomen? Gewoon eens vrijblijvend komen praten? Maak dan een afspraak voor een persoonlijke intake.

Via het contactformulier kun je je vraag stellen of mail

Project Details