Project Description

Koersonderzoek

Hoe werkt het?

Loopbaan (her-)oriëntatietraject

“Ik weet niet wat ik wil..”

Het merendeel van de mensen is langer bezig met het nadenken over de jaarlijkse vakantiebestemming dan over de carrière. En dat terwijl de meesten van ons dag in dag uit aan het werk zijn.

Gemiste kans! De eerste stap naar een glansrijke carrière is toch echt: Stil staan bij welke mogelijkheden er passen bij je kwaliteiten, ondervinden waar je energie van krijgt. Om vervolgens vast te kunnen stellen welke route je in je carrière wenst.

In circa 6/8  gesprekken weet je het antwoord op jouw loopbaanvraag.

Kies je voor begeleiding van werk naar werk (outplacement) dan duurt de begeleiding ongeveer een half jaar en ga je intensief aan de slag met als doel een nieuwe werkkring.

Voor wie….?

Als je een nieuwe koers en inspiratie zoekt in leven en/of werk. En op zoek bent naar betekenisvol werk dat past bij je wensen en talenten.

Voor wie?

Voor iedereen die twijfelt over het carrière pad of begeleiding van werk naar werk zoekt (outplacement). Klanten van 100%IK zijn mensen bij bedrijven in reorganisatietijd en mensen die zich, ook al is er geen directe aanleiding, afvragen of ze nog wel doen wat ze willen doen en of het bij ze past waarbij de werkgever wel of niet actief meedenkt.  Maar ook veelal mensen die op eigen gelegenheid een loopbaantraject aanvragen om de richting in carrière helder te krijgen en te houden.

Inhoud

Hoe?

Het loopbaantraject is een gestructureerde verkenning van wie jij bent en wat jou in je leven en loopbaan bewogen heeft en beweegt. Waar nodig of gewenst passen we de opdrachten of gespreksonderwerpen aan aan jouw specifieke situatie. Daarnaast besteed je een paar uur per week aan het maken van opdrachten en oefeningen die je helpen dichter te komen bij je wensen, kwaliteiten en mogelijkheden. Gesprekken vinden eens in de 2 weken plaats. In een intakegesprek wordt jouw persoonlijke begeleidingsvraag geformuleerd. Het is een actiegericht en praktisch programma.

Wij werken op aanvraag, en als nodig, met psychologische (mentale) testen en loopbaan vragenlijsten van de uitgeverijen Embloom, Pearson en LDC. Als ook met de Biografische Methode, 360 graden feedback, etc. Maar ook met creatieve werkvormen, mindfulness, lichaamswerk, spel, visualisatie, TA, NLP, RET en ACT. Ook zijn wij gecertificeerd DISC & Drijfveren tester.

Persoonlijke coaching

Naast al deze zaken besteed ik veel tijd aan persoonlijke coaching. Mogelijke onderwerpen: Zelfvertrouwen. Grenzen leren aangeven. Zelfliefde en compassie. Zichtbaarheid. Wat vind jij belangrijk in jouw leven? Waar loop je tegen aan? Hoe kom je over? Hoeveel eigen kleur durf jij aan jouw leven en werk te geven? Je ervaart ook hoe het anders kan.

Als je helder hebt wie je bent, wat je graag wilt, dat duidelijk kunt overbrengen én de vacatures weet te vinden, dan wordt de kans op een leuke passende baan een stuk groter. Dat maakt dat je na je werk blij thuis komt.

Gedurende gemiddeld 3 maanden ga je intensief aan de slag met je eigen loopbaan ontwikkeling. Ik zeg altijd maar; jij zit op de  fiets en wij zitten achterop!

Dit betekent dat je in deze drie maanden inzicht en bewustwording krijgt over wat jij wil en wat past, eigenschappen leert (her) erkennen, talenten, passies en kwaliteiten (her)ontdekt, belemmeringen en twijfels (wie heeft ze niet?) uit de weg ruimt, jezelf empowered en vooral in actie komt.

Want daar gebeurt het.


Blended Coaching

  • Twee wekelijks inspirerende coachsessies met een gecertificeerd Register loopbaanbegeleider met 15 jaar ervaring. Up to date met de nieuwste ontwikkelingen en vindingen op loopbaangebied.
  • Een aktiegericht programma dat je individueel en op maat doorloopt en waarin je intensief wordt begeleid. Met psychologische testing maar ook lichaamsgericht. In de boven en onderstoom noemen we dat.
  • Tussentijds contact wanneer nodig via WhatsApp.
  • Tussentijds doelgericht en praktisch zelfkennis aan het opdoen en aan het “ontdekken” door middel van opdrachten en oefeningen.
  • Stapsgewijs ga je actief aan de slag met de hernieuwde kennis en inzichten. Jij fietst wij zitten altijd achterop!
  • Gebruik van een online leeromgeving waar mogelijk: testen, E-portfolio, filmpjes, oefeningen.
  • En zeer veel oefenen in de dagelijkse praktijk.

Meer informatie?

Via het contactformulier of mail info@100procentik.nl.

Bellen of appen met Susanna is sneller 06-81754317. Voel je welkom!

De koffie staat voor je klaar!

Wij doen dit op basis van blended coaching

Vanaf dag 1 wordt het geleerde gelijk toegepast in jouw dagelijkse praktijk, en dat merk je en dat blijft niet onopgemerkt voor je (werk) omgeving, hierdoor  faciliteer je jezelf optimaal en begint het succes en verandering vanaf dag 1.

100%IK begeleid je bij het totale proces. In onze trajecten ben jij de leider en jij voert de regie. Wij reflecteren met je en geven je tools, gereedschap, kennis en actie om het mogelijk opdat jij je doelen haalt!

Slagen wij daarin?

Dan zijn wij succesvol en zijn wij succesvol dan ben jij dat!

Maatwerk en de persoonlijke touch zijn de grote kracht van 100%IK. Geen persoon is gelijk vandaar dat 100%IK werkt met diverse methodieken en/of een combinatie hiervan. Wij bieden je advies, coaching, testing en actie.

 

Een actiegericht en praktisch programma over wat jij wil en wat bij jou past

Resultaat

Project Details