Project Description

OVERPRIKKELD ZENUWSTELSEL?

Lichaamsgerichte coaching is een vorm van coaching waarbij het lichaam centraal staat. Tijdens de sessies betrekken we het lichaam actief  bij je hulpvraag. De wijsheid van je lichaam is een belangrijke ingang voor je persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en keuzes. Ook in je loopbaan.

Kernpunten zijn:

 • Tijdens lichaamsgerichte coaching leer je luisteren naar de signalen van je lichaam. Je wordt je bewust van fysieke sensaties, spanningen en emoties die zich in je lijf manifesteren.
 • Je leert de subtiele signalen van je lichaam (h)erkennen en begrijpen. Denk aan spanning in je schouders, ademhaling, spierspanning. etc. Deze signalen kunnen inzicht geven in onderliggende emoties en blokkades.
 • Door lichaamsgerichte oefeningen en zenuwstelregulatie kun je disregulatie van je zenuwstelsel en patronen gaan leren (h)erkennen, stress of emotionele blokkades ontdekken en loslaten

Zenuwstelselregulatie

We werken met inzichten uit o.a. de Polyvagaaltheorie, deze wetenschappelijk onderbouwde theorie verkent het complexe samenspel tussen ons autonome zenuwstelsel, onze emoties en ons gedrag. En biedt inzicht in hoe ons autonome zenuwstelsel reageert op stress, sociale interacties en zelfs onze levenservaringen.

Ons autonome zenuwstelsel is verantwoordelijk voor het reguleren van automatische lichaamsfuncties, zoals je ademhaling, hartslag en spijsvertering.

Deze theorie identificeert drie stadia van respons binnen het autonome zenuwstelsel – de ventrale vagale respons (veilig en sociaal), de sympathische respons (vecht- of vluchtreactie) en de dorsale vagale respons (bevriezing en dissociatie).

 

Wat kan het betekenen voor jouw stress?

Een Polyvagale benadering biedt je een waardevol hulpmiddel om je stress te begrijpen en je zenuwstelsel te reguleren. In het geval van hevige stress kan het gebeuren dat je vast komt te zitten in overlevingsmodus. Je zenuwstelsel raakt gedereguleerd.

Begrijpen hoe je zenuwstelsel werkt en wat het nodig heeft helpt je met mildheid en compassie naar jezelf en anderen te kijken.

De basis van de begeleiding is het leren h(er)kennen hoe je zenuwstelsel reageert op verschillende situaties, waardoor je een dieper begrip gaat ontwikkelen van je eigen (reactie)patronen en hier effectief mee om kunt gaan.

Dit kan je helpen bij het nemen van regie bij het verminderen van stress, angst en onrust.

 

Voor wie is het geschikt?

Onze lichaamsgerichte sessies zijn geschikt voor iedereen die contact wil maken met zijn lichaam, grenzen wil leren voelen en verlangt naar meer zelfkennis, harmonie, rust en stressvermindering.

Of je nu worstelt met dagelijkse en/of werk gerelateerde stress. Het biedt je een diepgaand begrip van individuele stressoren. Bij ernstige en/of meervoudige problematiek verwijzen wij door naar onze partners. Je kunt erop vertrouwen dat we hier van meet af aan duidelijk over zullen zijn.

 

Werkwijze;

Tijdens een lichaamsgerichte sessie werken we één-op-één om voor jou een veilige en ondersteunende omgeving te creëren.

 1. Tijdens de sessie leer je over de Polyvagaal theorie. Wat houdt deze theorie in? Wat kan het voor jou betekenen? Hoe pas je deze kennis toe in je dagelijks leven?
 2. Je leert op een overzichtelijke manier begrijpen hoe je zenuwstelsel werkt. Makkelijk te onthouden, praktisch toepasbaar en concreet.
 3. Zelfregulatie: je leert technieken en jouw persoonlijk profiel om je zenuwstelsel te kalmeren en in evenwicht te brengen.
 4. Je leert het h(er)kennen van je triggers; situaties te identificeren die stress veroorzaken en je leert gezonde reactiepatronen ontwikkelen.
 5. Je leert het h(er)kennen van je glimmers en hulpbronnen: dat wat je emoties reguleert, wat je energie geeft en wat je een gevoel van veiligheid en verbondenheid geeft.
 6. Lekker concreet en praktisch aan de slag met oefeningen, welke je helpen met regulering van je zenuwstelsel.

 

Ervaringen:

 • “Nooit geweten dat mijn zenuwstelsel zo werkt en dat ik daar zelf wat aan kan doen!”
 • “Ik bleek dus constant in een fight/flight respons te hangen.”
 • “Dank je wel Susanna voor de lichaamsgerichte oefeningen. Daar heb ik echt wat aan!”

 

Wil jij dat ook?

Neem dan nu contact op om jouw wensen en behoeften te bespreken.

Een lichaamsgerichte  sessie duurt 1,5 tot 2 uur. En wordt meestal als een online sessie geboekt.

IRL is mogelijk maar hoeft niet. Werken met disregulatie van je zenuwstelsel heeft liefde en aandacht nodig. Wil je diep gaan dan adviseren we je minimaal 3 sessies te doen.

Je doet er je zenuwstelsel een plezier mee!

Susanna Reuhl begeleidt als Register Loopbaanadviseur en Stress Coach mensen bij Persoonlijk Leiderschap & Carrièrevragen. Susanna wakkert graag loopbaanvuurtjes aan. Ze doet dit op een toegankelijke en enthousiaste wijze, met de nodige diepgang en vooral met een praktische en lichaamsgerichte benadering. Waarbij luisteren, stevig en tegelijkertijd zacht aanwezig zijn, zonder oordeel, empathisch en ondersteunend, haar kwaliteiten zijn.

Ze helpt je met de fysiologische methode je chronische stress te onderzoeken en wat je echt wil in je werk. Zodat je gaat doen waar je lijf, je hart en je ogen van gaan stralen!

Meer informatie? Behoefte aan een Stress Analyse Sessie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijke vrijblijvende intake.
Via het contactformulier kun je je vraag stellen of mail info@100procentik.nl[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Boek nu je kosteloze intake en/of vraag een vrijblijvende offerte aan op maat via

info@100procentik.nl

Project Details