6 goede redenen waarom loopbaan advies je helpt

6 goede redenen waarom loopbaan advies je helpt

6 goede redenen waarom loopbaan advies je helpt

 • boventallig, burnout, carrière, loopbaanadvies, loopbaanvraag, ontslag, outplacement, personal branding, reorganisatie, social media, solliciteren, UWV, werk

Misschien heb je werk dat niet helemaal past, ben je ziek geworden of zit je midden in een reorganisatie. Dat kan onzekerheid geven en een knagend gevoel van onvrede, een gevoel dat er iets anders of meer uit je werk en carrière te halen valt.
Dagelijks spreek ik cliënten die zich, om wat voor reden dan ook, (her) bezinnen op hun werk en loopbaan. Velen vragen zich af waar ze nu echt warm voor lopen en wat goed bij ze past. Wist je dat 80% van de loopbaanvragen zelfs betrekking heeft op de vraag; Wat wil ik nou eigenlijk, wat past bij mij?

Na vaak jarenlang worstelen met een loopbaan vraagstuk zien wij onze cliënten soms binnen korte tijd enorme stappen maken en resultaten behalen. Hoe komt dat?

 • 1. Loopbaanbegeleiding is net puzzelen

  Omdat loopbaanadvies je zelfinzicht geeft, waardoor je beter weet wat bij jou past en zicht krijgt op welke stappen je kunt zetten. Heel praktisch en concreet.
  Loopbaanadvies gaat over koers zoeken en je realiseren wat je echt wilt en kunt. Het is als werken aan een puzzel: naarmate je meer stukjes op de goede plaats hebt wordt het totaalbeeld duidelijker. En hoe duidelijker je iets hebt hoe meer twijfels je overboord gaat gooien en des te steviger je in je schoenen komt te staan. Zo werkt dat toch?
  En dan gaat het maken van (nieuwe) keuzes opeens een stuk makkelijker en soepeler. Als je weet waar je naar op zoek bent, dan zul je het ook sneller vinden! Met, de voor jou, juiste keuze in zicht, inspireer je jezelf optimaal tot het nemen van de juiste beslissingen en stappen.

 • 2. Loopbaanbegeleiding is gericht op je toekomst

  Loopbaanbegeleiding is heel persoonlijk en dus maatwerk en altijd gericht op je toekomst. Daar is direct winst te behalen. Jij bent, net zoals iedereen, uniek. Wat voor anderen geldt, hoeft voor jou niet te gelden. Loopbaanbegeleiding helpt je antwoorden te vinden op vragen als: hoe nu verder? Wat is een volgende stap? Hoe concretiseer ik mijn ambities en wensen? Alleen zo kun je ervoor zorgen dat het resultaat ook echt op jou van toepassing is. En dat is altijd het beste resultaat!

 • 3. Met Loopbaanbegeleiding ga je voor resultaat

  Vaak cirkel je al een tijdje in een kringetje rond. Jezelf (her)ontdekken en naar verandering willen kan pittig zijn en druk geven. Hoe fijn is het dan als een onafhankelijke derde een stukje met je meeloopt. De ervaring leert dat op het moment dat je loopbaanbegeleiding inschakelt, je keuzes durft te gaan maken en met meer plezier en vooral effectiever gaat functioneren. Belemmeringen, onzekerheden, onduidelijke blokkades; wie heeft ze niet? Wat je ook tegenhoudt, met loopbaanbegeleiding kom je daar achter en werk je daaraan.

 • 4. Loopbaanbegeleiding inspireert

  Soms zie ik cliënten die hun hoop hebben laten varen en met hangende schouders en vol vertwijfeling binnenkomen. Maar na een aantal sessies weer opgelucht en vrolijk de deur uitgaan. Omdat ze (weer) weten wat ze willen en hoe ze daar kunnen komen. Een loopbaangesprek is altijd optimistisch en opbouwend. Dat geeft je veel positieve energie en nieuwe kracht en zekerheid. En wat je uitdaging ook is; wij zorgen ervoor dat je snel een oplossing vindt.

 • 5. Met loopbaanbegeleiding doe je je werkgever ook een plezier!

  Onderzoek wijst uit dat je werk tevredenheid na het volgen van loopbaanbegeleiding stijgt. Dankzij loopbaanbegeleiding weet je je namelijk gesteund in je ontwikkeling. En dat versterkt je motivatie. En leuk voor je werkgever; de praktijk leert dat werknemers zich door loopbaanbegeleiding pro actiever op gaan stellen en sneller tot actie komen om onbevredigende werksituaties tijdig bij te sturen. Een win-win situatie dus!

 • 6. Veranderende arbeidsmarkt

  Maar er zijn meer redenen om aan je loopbaan te werken. De arbeidsmarkt is in korte tijd flink veranderd. Nog niet zo lang geleden was het bijna vanzelfsprekend dat je je hele loopbaan bij dezelfde werkgever bleef. Op dit moment is geen baan meer voor het leven, is de concurrentie groot en is er geen garantie dat je van functie naar functie rolt.
  Daarom is het belangrijk dat je kapitein blijft van je eigen schip, dat je zélf de verantwoordelijkheid voor je loopbaan neemt. Zo ben je voorbereid op onvoorziene omstandigheden. Maar ook als er geen directe aanleiding is dan is het goed om je steeds af te vragen of je nog doet wat je wilt doen en of het bij je past.
  Dus! Wat let je?