Hoe Mark een succesvolle carrièreswitch maakte

Hoe Mark een succesvolle carrièreswitch maakte

Hoe Mark een succesvolle carrièreswitch maakte

  • 100%IK, ademhaling, boventallig, burnout, carrière, Chronische stress, CSR, Den Haag, energie, Lichaam en stress, lichaamsgericht, lichaamsgerichte therapie, loopbaanadvies, loopbaancoach, loopbaancoaching, loopbaankeuze, loopbaanvraag, nieuwe baan, ontslag, outplacement, reorganisatie, stressgerelateerde klachten, werkstress, Zenuwstelsel, Zenuwstelselregulatie, ziek

Loopbaancoaching, passie en een carriere switch

We hebben allemaal wel eens momenten in ons leven waarop we ons afvragen of we op de juiste weg zitten. Misschien voel je je ontevreden in je huidige baan, heb je het gevoel dat er iets ontbreekt, ben je je passie kwijt, maar weet je niet precies hoe die weer te vinden. Het kan overweldigend zijn als je niet weet wat je wilt in je werk. Gelukkig is er hoop, en dat hoopvolle verhaal wil ik graag met je delen.

Succesvolle carrière

Ik stel je voor aan Mark. Hij had een succesvolle carrière opgebouwd in de financiële sector. Jarenlang werkte hij hard, klom hij op de carrièreladder en werkte hard. Maar ondanks al zijn succes en materiële welvaart voelde Mark zich onbevredigd. Hij merkte dat hij niet langer geïnspireerd was door zijn werk en elke dag werd een uitdaging om zichzelf gemotiveerd te houden.

Mark begon zich af te vragen of er meer was dan alleen het najagen van financiële doelen. Hij voelde een diep verlangen om iets te doen dat betekenisvoller en vervullender was, maar hij wist niet waar hij moest beginnen. Hij voelde zich vastzitten in zijn carrière, niet wetende welke richting hij op moest gaan.

Carrièrerichting

Mark is oplossingsgericht. Dus op een dag besloot hij de stap te zetten en hulp te zoeken.

Hij had over mij gehoord in zijn netwerk en hij realiseerde zich dat hij iemand nodig had die hem kon begeleiden bij het ontdekken van zijn passies en het vinden van een nieuwe carrièrerichting. Dit was het keerpunt in zijn leven.

Koersonderzoek

Het werd een bijzondere reis! Naast het aangaan van diepgaande vragen, testen, biografisch werken en het verkennen van Marks interesses, waarden en vaardigheden. Werkten we samen aan het identificeren van zijn sterke punten en het begrijpen van wat hem echt gelukkig maakte. Dit proces van zelfreflectie, het aangaan van diepe patronen en exploratie opende deuren die Mark nooit eerder had gezien.

Langzaam maar zeker begon Mark zijn passies te ontdekken. Hij merkte dat hij gepassioneerd was door duurzaamheid en het beschermen van het milieu. Hij had altijd al interesse gehad in milieukwesties, maar had nooit gedacht dat hij er zijn werk van kon maken. De loopbaancoaching hielp Mark onderzoeken hoe hij zijn passie voor duurzaamheid kon omzetten in een nieuwe carrière.

In de actiemodus

Nadat hij koers gekozen had nam Mark nam de tijd om te leren over de verschillende mogelijkheden binnen het vakgebied van duurzaamheid. Hij fietste en ik zat achterop. En hij ging best hard! Na het loopbaantraject hadden we regelmatig spar momenten. Terwijl hij cursussen volgde, boeken las en in gesprek ging met mensen die al werkzaam waren in deze sector. Met allerhande oefeningen en acties begon hij zijn netwerk uit te breiden en ontdekte nieuwe kansen en mogelijkheden.

Na maanden van hard werken en zelfontdekking vond Mark zijn nieuwe roeping. Hij besloot om zijn financiële carrière achter zich te laten en duurzaamheidsadviseur te worden. Hij heeft weer bakken met energie en belangrijk; hij gaat met plezier naar zijn werk.

*Je begrijpt; Mark is niet zijn echte naam maar gefingeerd.

Wil jij dat ook?

Neem dan nu contact op om jouw wensen en behoeften te bespreken. Een basis loopbaantraject omvat 6 sessies. De gesprekken vinden in principe plaats bij ons op kantoor, maar dat hoeft niet. Er kan ook online worden geboekt. Vraag naar de mogelijkheden! Wil je diep gaan dan adviseren we je ook een aantal testen, een 360 feedback en ook het werken met je lijf als signaalbron mag dan niet ontbreken.

 

Susanna Reuhl begeleidt als Register Loopbaanadviseur en Stress Coach mensen bij Persoonlijk Leiderschap & Carrièrevragen. Susanna wakkert graag loopbaanvuurtjes aan. Ze doet dit op een toegankelijke en enthousiaste wijze, met de nodige diepgang en vooral een praktische en concrete benadering. Waarbij luisteren, stevig en tegelijkertijd zacht aanwezig zijn, zonder oordeel, empathisch en ondersteunend, haar kwaliteiten zijn. Ze helpt je met de fysiologische methode je chronische stress te onderzoeken en wat je echt wil in je werk. Zodat je gaat doen waar je lijf, je hart en je ogen van gaan stralen!